10 de septiembre de 2009

Programa Fiesta Santa Tecla Tarragona 2009

PROGRAMA FIESTA SANTA TECLA TARRAGONA

DIMARTS 15/09
LA CRIDA I
LA NIT INAUGURAL

7 h Monnars, des de la pl. de l’Església. Matinades. Grallers Els Bordons.

7 h Boscos i Cala Romana, des de la pl. de Boscos. Matinades. Grallers de l’Esperidió.

9 h Estela. Santa Tecla a les escoles. El Drac a les escoles. Enguany s’incorporen a aquesta activitat la Colla Xiquets del Serrallo i l’Aligueta, un dels elements més estimats pels petits de la festa.

9 h, CEIP Gual Villalbí. Santa Tecla a les escoles. Colla Jove Xiquets de Tarragona, els castells a les escoles.

9 h CEIP Saavedra. Santa Tecla a les escoles. La Víbria a les escoles.

12 h Plaça de la Font. A la Granja Can Peret. Tastet Friki en companyia de la Maku Jarrak, una de les pallasses que tindrem a la plaça de l’Escorxador d’enguany.

17.30 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Inici de les visites guiades a aquest espai.

19 h Sala d’actes i rotonda de l’Ajuntament, pl. de la Font. La Crida. La introduirà la consellera de Festes, Sandra Coloma, i la farà l’alcalde, com mana el costum.
Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i els Teclers.

Homenatge als Perpetuadors, Xiquets de Tarragona, els castells a les escoles.
Salvador Fa Llimiana, a títol pòstum, i Carles Llorach Fortuny. Un reconeixement a la seva dilatada trajectòria al capdavant de dues entitats de referència en el camp de la cultura popular i tradicional a la nostra ciutat, l’Esbart Dansaire i l’Esbart Santa Tecla. Amb trajectòries paral·leles, ambdós van ser clau en el procés
de recuperació de la nostra festa major. Alhora, també s’homenatja els Teclers d’Honor: Francisco García Labrador, flauta, picador i cap de cua al Seguici Popular del Ball de Bastons de Tarragona, i també graller dels Grallers de Sant Magí; Amparo Recasens i Joan Domingo Martínez, membres actius i participants al Seguici Popular de Tarragona amb el Ball de Bastons de Tarragona; Maria Teresa Aguilar Vallespí, Ester Herrero Vallverdú, Ana M. Vicente Yagüez i Josep Lluís Peñalver, que han sortit de manera continuada en les últimes 25 Tecles amb el Ball de Gitanes;Jordi Fa Vallverdú, Salvador Fa Vallverdú i Dolors Padrell, grallers de l’Esbart Dansaire i posteriorment membres de diferents formacions; Jaume Sendra Solé per la seva dilatada tasca a l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells i Esther Rubalcaba Mauri, clarinetista de la Banda Unió Musical de Tarragona i antiga component de la desapareguda Banda de Música Ciutat de Tarragona.

S’obsequiarà els assistents amb la postal número 20, dedicada enguany al Ball de Gitanes, amb motiu del 25è aniversari de la seva recuperació, amb una imatge de
Josep Maria Llàtser.

19.30 h des del balcó de l’Ajuntament, pl. de la Font. Toc de Crida i Tronada.
El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla.

Tot seguit, Josep Fèlix Ballesteros crida el Visca Santa Tecla! a tota la ciutat.

Finalment, el Perpetuador i l’alcalde calen foc a la metxa que des del balcó encendrà els
Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa), amb els Visca Santa Tecla que inunden la plaça.

19.30 h Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

19.45 h Pati del Rei Jaume I, pl. de la Font. Inauguració de l’exposició “Memòries dels castellers”, de Maria Andrews. Des del 2001, que la Maria va quedar atrapada per la filosofia castellera, i ara vol mostrar-la al gran públic, pensant a representar el moment tal com realment el visualitzem i el recordem.

19.45 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Santa Tecla familiar.
Espectacle per a la canalla. Rah-Mon Roma presenta Àpali, família!

19.45 h Envelat de la pl. Verdaguer. Santa Tecla familiar.
Espectacle per a la canalla. Galiot, Teatre de Titelles presenta Historietes.

20 h Tronades pirotècniques d’inici de les Festes de Santa Tecla. Com a diàleg amb els Onze Morters i amb la Tronada de la Crida, la reconeguda Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa), dispara quatre tronades per comunicar a tots els racons de la ciutat que
Santa Tecla sona novament.

20 h Pl. Rambla de Bonavista. Tronada.

20 h, Pl. Centre Cívic de Torreforta. Tronada.

20 h, Pl. de Cuba de Sant Pere i Sant Pau. Tronada.

20 h, Pl. de l’Església de Sant Salvador. Tronada.
En acabar la tronada de Torreforta, es procedirà a la inauguració de la remodelació del Centre Cívic, edifici emblemàtic que des de l’any 1988 ha donat servei als ciutadans del barri. Avui inicia una nova etapa.

20 h Local social de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, c. Governador González, 7. Inauguració de l’exposició de les millors fotografies del concurs fotogràfic Santa Tecla Digital 2008. Col·labora: Foto Ferran
20 h Antiga Audiència, Pl. del Pallol, 3.
El col·lectiu El Dispositiu ens presenta la maqueta de l’escultura ideal resultant de les aportacions dels tarragonins. A partir d’aquí ens preguntaran més coses… L’art, obert a la participació ciutadana.

20 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Aquest espai tan volgudament canviant ens presenta enguany una proposta anomenada Pallassa. La primera a passar per aquest escenari serà la Pepa Plana amb el seu espectacle L’Atzar.
Preu: 2 €.

Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h, els mateixos dies dels espectacles.

20.15 h Antic Ajuntament, c/ Major, 39. Inauguració de l’exposició “Mirades voluntàries”.
Un recorregut per algunes de les àrees d’actuació de la Creu Roja: treball voluntari amb nens i nenes, amb persones grans, amb persones immigrants, activitats de socors i emergències.
Organitza: Creu Roja Tarragona

20.30 h Sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3.
Presentació del material pedagògic The Magic Glasses in Tarragona, de Pau de las
Heras, Isabel Hidalgo, Josep Holgado i Blanca Mutlló, del grup de treball de l’ICE de la URV i BET (Brico-English Team).
Organitza: ICE, URV àrea no universitària

20.30 h Vestíbul del Teatre Metropol. Inauguració de l’exposició “25 anys del Ball de Gitanes de Tarragona”. Un recorregut per la dilatada trajectòria d’aquest ball.
Coorganitzen: Ball de Gitanes i Esbart Dansaire de Tarragona

20.30 h Local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig obert. En acabar, refrescant beguda de les Festes per a tothom.
Organitza: Xiquets de Tarragona

20.30 h Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert.

20.45 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Fi de la ruta d’exposicions. Inauguració de l’exposició del projecte La Festa als ulls, de Ximena Garrigues i Sergio Moya, de Madrid. Imatges captades a la Santa Tecla 2008, una experiència resumida per ells mateixos així: “Diablos que sueltan ruido y fuego por las calles. Bestias al ritmo de una música imborrable. Gigantes, cabezudos, virtudes con pecados y más gente en general bajan bailando la ciudad. Gentes que hacen colas por puro, café o copas. Niños que trepan por torres, de brazos, pies y corazones… En medio, nosotros”.
Coorganitzen: Pep Escoda
21 h Espai Pep Escoda, c. Comte, 8. Inauguració de l’exposició “Territorio Dong”, de Sara Janin.
Organitza: Pep Escoda

21.30 h Plaça de l’Antic Escorxador, Plaça Friki.
Pallassa. Pepa Plana presenta L’Atzar. Preu: 2 €.
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les
24 h.

21.30 h, Teatre Metropol. Espectacle d’hipnosi a càrrec del metge argentí Emilio Daniel Bustamante.
Entrada lliure supeditada a l’aforament del teatre.
Organitza: Casa Argentina de Tarragona

22.30 h Passeig de les Palmeres. Rock i altres músiques. Denominació d’Origen Tarragona. Arriba la secció petita de les bandes de les nostres comarques.
22.30 h Josep Romeu
23.15 h El Son de la Chama
24 h Extracto de Lúpulo
00.45 h Roe Green and Txipi Aité Band

22.45 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Maku Jarrak (Argentina) presenta RinBomBam, una atractiva i fresca manera de comunicació activa amb l’espectador. Preu: 2 €.

Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

23 h Pl. de la Font. M-Clan en concert. Els autors del hit Carolina són els encarregats d’inaugurar enguany els espectacles musicals de la plaça de la Font. Que el seu darrer disc, “Memorias de un espantapájaros”, haglli estat guardonat com el mior àlbum de rock de l’any, posa de manifest la rabiosa actualitat d’aquesta incombustible banda.
Amb un directe madur i contundent, els posaran a prova els incansables espectadors tarragonins.

23 h Plaça del Rei. Mauvais Sort (Quebec). Amb un directe verdaderament contundent, arriba la revelació del folk del Quebec.
Amb més de 450 concerts a l’esquena, i un estil que ells mateixos anomenen folk’n’roll, aquest grup atreu per la qualitat d’interpretació i la reinvenció de les tradicions.
Música d’ahir amb acompanyaments d’avui.

23 h Sala El Cau. DJs, THC Reggae Cantans (Tomi Rude/Lord Bazayan/Gerard Newton).

24 h pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Maku Jarak (Argentina) presenta
RinBomBam. Preu: 2 €.

Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

DIMECRES 16/09

7 h La Móra i Ferran, des de la platja. Matinades. Grallers de Sant Domènec.

9 h Sant Domènec. Santa Tecla a les escoles. Xiquets de Tarra gona, els castells a les escoles.

9 h CEIP Riuclar. Santa Tecla a les escoles. Colla Jove Xiquets de Tarragona, els castells a les escoles.

9 h Col·legi Lestonnac. Santa Tecla a les escoles. El Ball de Gitanes a les escoles.

9 h CEE Sant Rafael. Santa Tecla a les escoles. El Ball de Serrallonga a les escoles.

9 h Escola Solc. Santa Tecla a les escoles. La Moixiganga a les escoles.

11 h Antic Ajuntament, c. Major, 39. Visita guiada a la Tarragona Medieval. Preu: 4,20 €. Informació i reserves: 977 250 795. Organitza: Patronat de Turisme

11.30 h La Muntanyeta. Santa Tecla a les escoles. El Lleó a les escoles.

15 h CEIP Pràctiques. Santa Tecla a les escoles. Els Gegants Vells a les escoles.

17.30 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada.

18.30 h Jardins de la Recon ciliació, al costat de la Casa de la Festa. Santa Tecla famiiar. Balla amb els balls. Vols aprendre a fer la torre del Ball de Valencians? O a fer la bóta dels Cercolets? O a picar bastons? O a fer una de les fileres de Turcs i Cavallets? O a aprendre a ballar el Patatuf? Avui tot això serà possible de la mà de l’Esbart Santa Tecla. De la mateixa manera que els dies 22 i 23 el Seguici Popular realitza les respectives tandes de lluïment, aquesta tarda us ensenyaran a ballar i finalment es realitzarà una tanda de lluïment amb el que hagueu après.

La seqüència serà la següent:
18.30 h Ball del Patatuf, Ball de Bastons Petit i Ball de Cercolets.
19.45 h Tanda de lluïment del Ball del Patatuf, del Ball de Bastons Petit i del Ball de Cercolets.
20.30 h Ball de Valencians, Ball de Turcs i Cavallets i Ball de Bastons.
21.30 h Tanda de lluïment del Ball de Valencians, del Ball de Turcs i Cavallets i del Ball de Bastons.
Amenitzat amb la música del grup Metralla de Reus.


18.30 h Envelat de la pl. Verdaguer. Santa Tecla familiar. Espectacle per a la canalla.
Alaigua Teatre presenta Pam i Panky i els drets dels infants.

19 h Auditori Caixa Tarragona, Pere Martell, 2. Presentació del llibre 20 anys dels Xiquets del Serrallo, d’Alfred Borràs, Maurici Ferré, Lluís Marsal i Miquel Àngel
Magan, a càrrec d’Antoni Coll Gilabert.
Organitza: Xiquets del Serrallo

19 h Museu d’Art Modern, c. Santa Anna, 8. Presentació del llibre El Camí de l’Aigua, de Tarragona a Puigpelat, de Joan Marquès.
Edita: Grup Excursionista del Camp de Tarragona
Col·laboren: Consell Comarcal de l’Alt Camp, Consell Comarcal del Tarragonès i EMATSA

19.30 h Sala d’actes del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5. Presentació del catàleg de l’exposició TÀRRACO pedra a pedra,ia continuació la conferència “El primer alcalde de la Tarragona romana? La legió Martia i la fundació de la colònia Tàrraco. Aportacions històriques d’un petit fragment de làpida tarraconense”, a càrrec del Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo, professor de la Universitat de Lleida.
Organitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

19.30 h Rambla Nova, tram del Balcó, davant la Geladeria Farggi. El gelat de les Festes i espectacle infantil: A quant va la mel?, de la companyia La Tresca i la Verdesca. El sorbet de mandarina, el caramel i la xocolata negra es barregen amb la nostra beguda identitària i festera: el Chartreuse, verd i groc. Degustació popular del gelat. Els tiquets es reparteixen amb l’edició del diari Més Tarragona. Un tiquet per persona.
Organitza: Farggi
Col·laboren: Chartreuse,
Més Tarragona i Onda Cero

19.30 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki, Pallassa.
Maku Jarrak (Argentina) presenta RinBomBam.
Preu: 2 €.
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

20 h Jardins de la Reconcilació, al costat de la Casa de la Festa. Presentació del Ball de Cercolets Petit. Enguany s’incorpora a la Santa Tecla Petita aquest ball que el 2009 celebra el seu 25è aniversari. Els cèrcols i el vestuari han anat a càrrec de Pau Fernández. Es repartirà la Ratolinera de les Festes, núm. 10, dedicada al Ball de Cercolets, en el seu 25è aniversari. La imatge és de Sergi Guasch. Una ratolinera per persona.

La ratolinera es distribuirà a partir d’aquest dia a la Casa de la Festa fins a exhaurir-ne existències.
Organitza: Esbart Santa Tecla
Col·labora: Repsol

21 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa.
Pepa Plana presenta L’Atzar. Preu: 2 €
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

22.30 h Pl. de la Font. Concert amb La Pegatina i Bongo Botrako. Prepareu els cossos per viure una nit de rumba com mai heu viscut. La Pegatina arrasa per on passa, amb un estil marca de la casa en què barreja rumba, reggae, ska i, sobretot, grans dosis de festa. Pares, pregunteu als vostres fills qui és La Pegatina. Fills, animeu els vostres pares a sortir. La plaça de la Font és molt gran i tots hi cabeu. L’estil de Bongo Botrako és de la parranda i del carrer; ells l’anomenen “aliarlaparda staila”. En les seves cançons hi ha influències del reggae, l’ska, la rumba, la cúmbia i fins i tot el punk. Arribareu a casa tard, però amb un somriure d’orella a orella.

22.30 h Passeig de les Palmeres.
Rock i altres músiques. Denominació d’Origen Tarragona.
Arriba la segona jornada de la secció petita de les bandes de les nostres comarques.
22.30 h Brainworm
23.15 h My Father Says
24 h Kill Me Later
00.45 h Venus Diablo

22.30 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Pepa
Plana presenta L’Atzar.
Preu: 2 €
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

23 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Ball concert amb el grup Metralla. Enguany estrenem aquests jardins com a espai nocturn. Els de Metralla hauran estat tota la tarda amenitzant els assajos dels balls de l’Esbart Santa Tecla, i a la nit ens faran gaudir amb un repertori original, innovador i força tarragoní.

23 h, Pl. del Rei. Joan Masdéu. Miniatures és una proposta personal i introspectiva en què el cantant dels Whiskyn’s ens presenta, per primer cop en solitari, una tria de cançons vestides únicament amb la veu i una guitarra acústica. Un repertori intimista basat en cançons seves antigues i d’altres de noves que no han estat editades fins ara en cap dels seus discos anteriors, a més d’algunes versions dels artistes més influents en la seva carrera. Un concert per
conèixer de ben a prop i sense interferències l’origen i les arrels de la seva música.

23 h Sala El Cau. DJs, Dijeila & Mongi (mestissatge).

24 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Maku Jarrak (Argentina) presenta
RinBomBam. Preu: 2 €
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

DIJOUS 17/09
EL PASTÍS DEL BRAÇ DE SANTA TECLA i EL MACROCONCERT

7 h Serrallo i Torres Jordi, des del davant de l’església de Sant Pere. Matinades. Grallers
Xiquets del Serrallo.

7 h Francesc Bastos i Pere Martell, des del local de l’Associació de Veïns Verge del Carme. Matinades. Grallers de l’Aula de Música Tradicional.

9 h, Col·legi Santa Teresa. Santa Tecla a les escoles. Turcs i Cavallets, patatuf, Cercolets, Valencians i Bastoners de l’Esbart de Santa Tecla, a les escoles.

9 h, CEIP Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les escoles. El Drac a les escoles.

9 h, Escola Joan XXIII. Santa Tecla a les escoles. Xiquets de Tarragona, els castells a les escoles.

9 h CEIP Pax i CEIP Olga Xirinacs. Santa Tecla a les escoles. Colla Jove Xiquets
de Tarragona, els castells a les escoles.

9 h CEIP Miracle. Santa Tecla a les escoles. La Víbria a les escoles.

9 h CEIP Sant Salvador. Santa Tecla a les escoles. El Ball de Serrallonga a les escoles.

9 h Mare de Déu del Carme. Santa Tecla a les escoles. El Lleó a les escoles.

9 h CEIP Serrallo. Santa Tecla a les escoles. Colla Xiquets del Serrallo, els castells a les escoles.

9 h La Salle Tarragona. Santa Tecla a les escoles. Colla Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els castells a les escoles.

9 h Sant Pau. Santa Tecla a les escoles. L’Aligueta a les escoles.

15 h CEIP Pau Delclòs. Santa Tecla a les escoles. Els Gegants Vells a les escoles.

15 h Mare de Déu dels Àngels. Santa Tecla a les escoles. Ball de Gitanes a les escoles.

17.30 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada.
Santa Tecla familiar. La Rambla dels Jocs. Per tercer any consecutiu i en quatre punts de la ciutat, jocs populars i tradicionals, jocs de nova invenció, jocs reciclats…, tots configuren aquesta tarda en què les nenes i nens tornen a poder jugar en l’espai públic.

17.30 h Rambla, Bonavista, fins a les 20.30 h. Santa Tecla familiar. La Rambla dels Jocs. Katakrak presenta Animalada.

17.30 h pl. de Federico García Lorca, fins a les 20.30 h. Santa Tecla familiar. La Rambla dels Jocs. Guixot de 8 presenta Gargot de Joc.


17.30 h Rambla, Sant Pere i El Sant Pau, fins a les 20.30 h. Santa Tecla familiar. La Rambla dels Jocs. Tombs Creatius presenta Colors de Monstre.

17.30 h pl. de l’Església, Sant -Salvador, fins a les 20.30 h.
Santa Tecla familiar. La Rambla dels Jocs. Fefe i Comnyia presenta Farcell de Jocs
Tradicionals.

17.30 h pl. dels Sedasos. Santa Tecla familiar. Festa del primer aniversari de l’associació Tecletes. Després d’un primer any ple d’activitats, volen celebrarho amb el concert estel·lar d’El Petit de Cal Eril, grup revelació que neix a Guissona, i que es mou entre el rock, el folk acústic i el pop psicodèlic. El mateix Joan Pons, líder del grup, parla de “cançó infantil per a adults”, concepte que reflecteix la filosofia Tecletes 100%. Tampoc hi faltaran les actuacions de DJs i tallers infantils.
Organitza: Tecletes
18 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2.
Visita comentada en català a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

18.30 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Santa Tecla familiar. Espectacle per a la canalla. La companyia Escalivada presenta L’Escalifestada.

18.30 h Envelat de la pl.Verdaguer. Santa Tecla familiar. Espectacle per a la canalla. Rah-Mon Roma presenta Contes d’instruments del món.

19 h Casal Popular Sageta de Foc, c. del Trinquet Vell, 15.
Xerrada: “Les conseqüències de la crisi”, a càrrec de Co.Bas.
Organitza: Col·lectiu Barraques

19 h Pl. del Fòrum, davant del Bar Tòful. Santa Tecla gastronòmica. Mamadeta al carrer. Tast popular. Coorganitzen: Bar Tòful i Chartreuse

19 h Pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Pastís del Braç de Santa Tecla. El Gremi de Pastissers presenta l’elaboració i degustació popular del pastís monumental del Braç de Santa Tecla. Ni més ni menys que 150 metres de Braç, que equivalen a 4.500 racions. Distribució de racions aptes per a celíacs a l’interior de l’Ajuntament. Recollida prèvia de tiquets des de les 17 h a l’estand de Festes de la plaça de la Font. Un tiquet per persona.
Organitza: Gremi de Pastissers

19 h Sala d’actes de l’Ajuntament, pl. de la Font. Presentació de la pàgina web dels Nanos Vells de Tarragona. Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

19 h Des dels jardins del Camp de Mart. 3a Cursa d’Orientació pel nucli antic.
Organitza: Club Montsant de Curses d’Orientació

19 h Balcó del Mediterrani. Recepció del 19è camp de treball Festa per a Tothom.
Amb una intervenció del Grup Al Trot Teatre.
Organitza: Servei Municipal de Organitza: Víbria la Discapacitat (Conselleria de
Polítiques d’Igualtat). Col.labora: Associació Provincial de paràlisi Cerebral de Tarragona

19.30 h, Palau Firal i de Congressos. XIII Congrés de la Sociedad Española de Neurociencia. Conferència: “El cerebro religioso y el cerebro ateo”, a càrrec d’Adolf Tobeña, de l’Institut de Neurociències de la UAB.

19.30 h Pl. de les Cols. Fes-te gran i dóna el teu xumet a la Víbria. Segur que els vostres pares us han dit més d’un cop que sou massa grans per xarrupar el xumet, però és tan agradable seguir xarrupant… El xumet és tan entranyable, tan desitjat, que no es pot llençar com aquell qui res, ni encara menys donarlo a qualsevol! On o a qui podem deixarlo? Cap problema, doneulo a la Víbria, que guardarà els xumets de tots els petits que no saben què fer-ne. A més, ballarà per a tots vosaltres la cançó del xumet, composta expressament per a aquesta cerimònia.

19.30 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Maku Jarrak (Argentina) presenta RinBomBam. Preu: 2 €.
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

19.45 h Sala d’actes de l’Ajuntament, pl. de la Font. Presentació de la targeta Tarragona Comerç, primera tarjeta de fidelització del Camp de Tarragona. Organitza: Associació de Comerciants de la Via T

20 h Teatre Metropol. Taller de Teatre Maset de Frater Castelló presenta Pueblo. Una proposta de Festa per a Tothom. Accés lliure limitada a l’aforament de la sala. Organitza: Servei Municipal de la Discapacitat (Conselleria de Polítiques d’Igualtat)

20 h Casa de la Festa, Via Au gusta, 4. Presentació del llibre La Baixada de l’Àliga. Vista pels aliguers, de Miquel Àngel Magan, núm. 9 de la col·lecció “Titans”. Tots hem gaudit de la Baixada de l’Àliga com a públic, molts, fins i tot, som conscients de l’evolució que ha anat tenint aquest acte, però com ho han viscut els aliguers? Què en pensen, de l’evolució de l’acte? Amb aquest llibre de l’antropòleg Miquel Àngel Magan ho podrem descobrir i segurament ens podrem posar en la pell de molts d’ells.
Coorganitzen: Arola Editors, Ball de Diables de Tarragona i Ajunta ment de Tarragona

20.30 h Local social dels Xiquets de Tarragona, Santa Anna, 1. Assaig obert.

21 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Pepa Plana presenta L’Atzar.
Preu: 2 €.Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

22 h Sala Trono, c. Misser Sitges, 10. L’impossible, de Paco Zarzoso. Direcció: Rafel Duran. Cia. Sala Trono, amb Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza. L’impossible és una comèdia que transcorre en un institut de secundària en què, per un motiu aliè a la institució, aules romandran tancades gairebé tot el curs. En aquest vaixell a la deriva han quedat tres nàufrags (el director, la cap d’estudis i un jove professor) que ens oferiran la seva particular visió del sòrdid i complex món de l’educació.

La Sala Trono ens presenta la seva segona producció esperant assolir l’èxit de la primera. Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com o trucant al 977 222 014.

22 h c. Prades, El Pilar, llindant amb Torreforta. Macroconcert amb Mägo de Oz + RSK.
Aquests referents del heavy metal estatal es volen fer escoltar en aquest espai tan agraït per als grans concerts de rock. Ens presentaran la seva “Leyenda de la Mancha Tour”, un recorregut trepidant pels seus productius vint anys d’història, fent una parada molt especial als seus orígens més contundents. Els tarragonins RSK tornen a casa per presentar-nos, en clau de rock urbà, el seu segon disc: “Aunque no pueda respirar”.
En acabar el concert, servei especial d’autobusos des del carrer Prades fins a la plaça Imperial Tàrraco.

22.30 h Pl. dels Natzarens. Conteclada. Contes petits per a nens grans, amb Joan Boher,
i Contes Urbans, amb Karme González.

22.30 h Pl. de la Font. Dansa catalana amb l’Esbart Santa Tecla, que ens presenta
Fragments de Festa, espectacle que, tot i estar format per coreografies i adaptacions actuals, ens remet a les nostres arrels més folklòriques.

Estructurat en una sola part, conté els arranjaments de les nostres danses populars, així com un ventall de danses de nova creació dels millors coreògrafs del país. Direcció artística de Jaume Guasch. Organitza: Esbart Santa Tecla

22.30 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Pepa Plana presenta L’Atzar.
Preu: 2 €.
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

22.30 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques.
Inauguració i pregó, Josep Romeu (cantautor), Son de la Chama (rumba-ska), Granja Night Dj’s (música clàssica jamaicana).
Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h Pl. del Rei. Txala en concert. Una nova ocasió d’escoltar en directe aquest grup català del Camp de Tarragona, que ha fusionat d’una manera natural les cultures tradicionals catalana i basca. Ens presenten el seu segon disc, El Brot, una nova manera de fer viure la seva música, per portarnos a les diferents cultures d’arreu del món, a través d’un viatge nou i visual, ple de vida. Aquest grup col·labora activament en la difusió de la candidatura Tarragona 2016.

23 h Sala El Cau. DJs, Syphone & Bailable (pop ballable).

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 4 h. Tupaquito Fest. Nit de Rumba.
Organitza: Tupaquito

24 h Pl. de l’Antic Escorxador, Plaça Friki. Pallassa. Maku
Jarrak (Argentina) presenta RinBonBam. Preu: 2 €.
Venda d’entrades a les taquilles de la mateixa plaça de l’Escorxador entre les 18 i les 24 h.

DIVENDRES 18/09
EL CONCERT FAMILIAR

7 h Riuclar i Icomar, des del quiosc de música de Riuclar.
Matinades. Grallers de Sant Domènec.

7 h la Floresta i Parc Riuclar, des del Centre Cívic de la Floresta.
Matinades. Grallers Ex Closus.

9 h al camp de Pitch & Putt La Figuerola de l’Hospitalet de l’Infant, Vandellòs.
V Torneig Santa Tecla de Pitch & Putt. Organitza: Pitch & Putt La
Figuerola.Col·laboren: Conselleria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Casa Guasch i Lampihogar

9 h CEIP Bonavista. Santa Tecla a les escoles. Xiquets de Tarragona, els castells a les escoles.

9 h La Salle Torreforta. Santa Tecla a les escoles. Colla Jove Xiquets deTarragona, els castells a les escoles.

9 h CEIP Cèsar August i CEIP Tarragona. Santa Tecla a les escoles. La Víbria a les escoles.

9 h CEIP Arrabassada. Santa Tecla a les escoles. El Lleó a les escoles.

9 h El Carme. Santa Tecla a les escoles. Colla Xiquets del Serrallo, els castells a les escoles.

9 h CEIP La Floresta. Santa Tecla a les escoles. Colla Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els castells a les escoles.

9 h CEIP Ponent. Santa Tecla a les escoles. L’Aligueta a les escoles.

9 h Sagrat Cor. Santa Tecla a les escoles. Els Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Valencians i Bastoners de l’Esbart Santa Tecla.

9 h Llar d’infants El Ninot. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles. Els més menuts també volien gaudir d’aquesta activitat, i és per això que el Nano Capità s’ha ofert voluntari per apropar la festa a les llars d’infants de Tarragona.

9.45 h Llar d’infants La Taronja. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles.

10.30 h Llar d’infants Bonavista. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles.

11 h Mercat de Sant Pere i Sant Pau. Els mercats de festa. Teatre de carrer. La Banda
Atabala no és un circ ambulant, no és una xaranga, no és una banda de carrer… És tot això sense solta ni volta.

11.15 h Llar d’infants Sant Salvador. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles.

11.30 h CEIP Mediterrani. Santa Tecla a les escoles. L’Aligueta a les escoles.

12.30 h Mercat de Sant Pere i Sant Pau. Els mercats de festa. Teatre de carrer. La Banda
Atabala.

17 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Pregó de les Festes a càrrec de mossèn Robert Pasqual. Tot seguit, concert de música tradicional amb els Grallers Pelacanyes.

17.30 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada.

18 h Jardins de la reconciliación, al costat de la Casa de la Festa. Espectacle per a la canala. La companyia Fa Sol presenta Aprofita!

18 h Envelat de la pl. Verdaguer. Santa Tecla familiar. Espectacle per a la canala. SAC espectacles presenta Bufa-Bufa

18 h Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Final del Concurs Interbarris de Play 27
Back infantil i juvenil.
Organitza: Taller d’Arts
Escèniques Pere Tubilla

18.30 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques.Fira d’andròmines, porta-les de casa!
Organitza: Col·lectiu Barraques

19 h Pl. de la Font, el concert familiar amb Els Pets. Que els de Constantí actuïn a Tarragona per Santa Tecla no és notícia. Que 18 h Jardins de la Reconcili-actuïn en horari familiar, sí que ho ació, al costat de la Casa de és. Al cap i a la fi, és el grup que
la Festa. Santa Tecla familiar. agrada a tota la família: a la iaia Espectacle per a la canalla. La marxosa, a la mama enrotllada i companyia Plou i Fa Sol presenta al nen més tecler. Al cap i a la fi, Aprofita! no és Lluís Gavaldà el gendre que tota mare catalana voldria tenir, amb permís de Pep Guardiola?
La millor manera d’iniciar aquest intens cap de setmana de Santa Tecla. Els Pets han assumit que algú ha de fer-nos ballar i trempar, treure’ns els maldecaps i les estretors,
i en aquest aspecte ningú té una solvència més contrastada. Per això enguany Els Pets fan soroll, un cançoner trepidant que espectacles presenta Bufa-Bufa. parla de les nostres coses i que està farcit de cançons que ja formen part de la nostra memòria
col·lectiva, cançons que feia molts anys que no tocaven i que enguany recuperaran al seu escenari habitual, la plaça de la Font.

19 h Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4, baixos. Presentació de la figura a escala del
Nano Capità de Tarragona. A continuació, taula rodona sobre la història d’aquest nano de referència.
Organitza: Ateneu de Tarragona

20 h Teatre Metropol. Teatre Ganyotes -Club Vaixell presenten el musical Remember.
Organitza: Teatre Ganyotes - Club Vaixell. Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.

20 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Presentació del treball Els Valencians a les escoles, Guia didàctica, núm. 6 de la col·lecció “Santa Tecla a les escoles”, de Marta Badia i Gerard Elies.
Coorganitzen: Cossetània Edicions, Esbart Santa Tecla i Ajuntament.
Patrocina: Repsol

20 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

20 h Bar La Queveda, pl. del Fòrum, 6. Santa Tecla gastronòmica.
Tast d’espineta amb caragolins. Preu: 4 €.
Organitza: bar La Queveda

20 h Local social dels Xiquets del Serrallo, c. Nou de Santa Tecla, 9. Assaig a la fresca.

20.30 h Palau Firal i de Congressos. XIII Congrés de la Sociedad Española de Neurociencia. Taula rodona: “Tapas neurocientíficas: gays, neuronas i deseo”.
Organitza: Sociedad Española de Neurociencia

22 h Teatre Auditori del Camp de Mart. Faemino y Cansado presenten Son dos. Carlos
Faemino i Javier Cansado són, sens dubte, els millors exponents de l’humor intel·ligent, surrealista i fresc. Van començar la seva carrera fa més de vint anys als carrers de Madrid, posteriorment en teatres televisió, i fins avui. No necessiten i grans muntatges de llums i so per adornar les seves actuacions, perquè la veritable essència del seu espectacle és la seva presència. Faemino y Cansado són només dos. Han tornat a recuperar alguns dels seus mítics personatges i els han fet explicar noves històries. És l’avantatge de ser uns clàssics de l’humor: no cal reinventar-se.
Preus: 20, 22 i 24 €.
Entrades a la venda a les taquilles del Teatre Metropol, i les 24 hores del dia als terminals Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11 i per Internet a www.servicaixa.com.

22 h Local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig obert. En acabar, beguda de les festes per a tothom.

22 h Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de pinyes i folres.

22 h Local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig obert. En acabar, canya i tapa per a tothom. Organitza: Castellers de Sant Pere i Sant Pau

22 h Sala Trono, c. Misser Sitges, 10. L’Impossible, de Paco Zarzoso. Direcció: Rafel Duran. Cia. Sala Trono, amb Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza. La Sala Trono ens presenta la seva segona producció esperant assolir l’èxit de la primera.Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com o trucant al 977 222 014.

22.30 h Pl. dels Natzarens. Conteclada. Els contes de l’Agus, amb Agustí Ferré, i Contes Sentits, amb MARtina.

22.30 h Pl. de la Font. Concert amb Teràpia de Shock i Gossos. Gossos estan en el seu millor moment creatiu. El seu àlbum Oxigen ha rebut tots els reconeixements del públic i de la crítica. Una banda sòlida, compacta i contundent, amb 15 anys d’haver-se guanyat el públic a pols en els petits espais, de treballar l’esperit de la banda integrant la bateria en el nou esquema musical del grup. Teràpia de Shock és un grup extremadament jove, tant per l’edat sorprenentment curta dels seus components com per la seva incipient carrera musical, però tot i això formen un interessant producte musical que està causant un fenomen social que feia molt temps que no es veia en una banda de rock de les seves característiques.

23 h Pl. de la Mitja Lluna. Concert: Pepet i Marieta. Després de l’èxit de l’any anterior, i celebrant enguany el cinquè aniversari de la seva recuperació, el Ball de Cossis la vol fer grossa. Organitza: Ball de Cossis

23 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques.
Mil Batalles (ska-punk)
Les Absentes (folk de pagès)
At Versaris (hip-hop)
DJ Kuru
Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h Sala El Cau. DJs Supercola (hits).

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 4 h. Tupaquito Fest. Nit Jamaicana. Organitza: Tupaquito

23.30 h C. Barcelona. Vergüenza Ajena en concert. La rumba en el seu estat més pur.
Coorganitzen: Tarragona Ràdio i Casa de Andalucía.

23.30 h Pl. del Rei. Bayou-Brothers. Arribats de França, ens impressionaran amb la seva música de bases afroamericanes mesclada amb el gospel tradicional, el blues
i els ritmes cajun. Diferents variants rítmiques i melòdiques en un repertori de gran energia comunicativa.

00.30 h Pl. dels Sedassos. Ball de Gralles amb els Grallers Els 4 Garrofers. Enguany fan quinze anys i volen celebrar aquest aniversari d’una manera molt especial. A veure
què ens volen explicar.

1 h c. Cós del Bou. Revetlla de colles amb Kumbes del Mambo. Després dels esforçats assajos de divendres, els castellers necessiten relaxar-se i gaudir de la festa. En aquest carrer tan casteller, la primera revetlla de les festes.

1 h Recinte Firal, davant l’Estació de RENFE. Cocodril Club amb Albert Malla. La festa remember amb més prestigi i poder de convocatòria: música d’Abba, Diana Ross, Boney M, Village People, Grease… La plaça del Mercat encara tremola recordant l’anterior visita d’Albert Malla i els seus oldies.
Entrada amb consumició: 7 €.
Organitza: Tot Música Ràdio

DISSABTE 19/09
LA SANTA TECLA PETITA, LA MOSTRA DE FOLKLORE VIU I LA MARATÓ DE SANG

Durant el matí, I Concurs de Fotografía Submarina Open SES Josep Lluís Cubells.
Inscripcions i bases a www.sestarragona.es

7 h Torreforta, la Granja i Campclar, des del quiosc de música de la pl. García Lorca.
Matinades. Grallers de l’Esperidió.

8 h Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3, fins a les 11 h. Inscripcions al primer Premi de Pintura Ràpida Santa Tecla. Lliurament d’obres de 16 a 18 h. Veredicte del jurat a les 20 h a la sala d’actes del mateix edifici. Vegeu-ne les bases al web www.
santateclatarragona.cat.
Coorganitzen: Ajuntament de Tarragona i Menpo

8.30 h C/ Rebolledo, davant del bar El Cortijo. Santa Tecla gastronòmica. Esmorzar d’espineta amb caragolins. Organitza: bar El Cortijo

9 h Al camp de Pitch & Putt La Figuerola d’Hospitalet de l’Infant, Vandellòs. V Torneig Santa Tecla de Pitch & Putt.
Organitza: Pitch & Putt La Figuerola.
Col·laboren: Conselleria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Casa Guasch i Lampihogar.

10 h Pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Xistorrada popular. Preu: 1 €.
Col·laboren: Cerveses Damm i Carns Bertran.
Organitza: Colla Castellera de
Sant Pere i Sant Pau

10 h Rambla Nova, tram Teatre Metropol. Remergòmetre. 7a edició de les 12 Hores.
Organitza: Reial Club Nàutic Tarragona

10 h Pavelló Municipal del Serrallo. Semifinal del I Torneig Santa Tecla de bàsquet femení. Quatre equips d’àmbit nacional jugaran per tenir l’orgull d’endur-se aquest primer torneig.
Col·labora: Patronat Municipal d’Esports i Federació Catalana de Basquetbol.
Organitza: TGN Bàsquet

10 h Parc de la Quinta de Sant Rafael, fins a les 13 h.
Exposició de mitjans humans i materials de la Guàrdia Urbana. Dirigida principalment a les nenes i nens, que podran triar entre un munt d’activitats: fer-se un carnet de guàrdia, pujar als vehicles d’emergència, practicar amb els simuladors de conducció de motocicletes, passejar amb els cavalls de gran gala o saltar als inflables.
Organitza: Guàrdia Urbana

10 h Des de la xabola dels Xiquets del Serrallo, c. Nou de Santa Tecla, 9. Arrencada de la pujada d’Amparitos Serrallo

10 h Teatre Metropol, fins a les 10 del vespre. Santa Tecla solidària. 5a Marató de Donació de Sang. “Amb una vegada no n’hi ha prou, vine a donar sang”. Durant tot el dia, activitats, actuacions, regals, guarderia gratuïta, i la participació de personalitats de diferents àmbits com el polític, el cultural, l’artístic i l’esportiu, que vindran a col·laborar de manera molt activa i desinteressada. Organitza: Banc de Sang i Teixits, en
col·laboració amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès

10 h Pistes d’atletisme de Camp Clar. Tetratló Santa
Tecla. Organitza: Club Atletisme Tarragona.

10.15 h Al c. Governador González. 1a aturada de la pujada d’Amparitos Serrallo-
Part Alta amb la Xaranga La Guinyolada.
Col·labora: Bar Coimbra

10.30 h Mercat de Torreforta. Els mercats de festa. Teatre de carrer. Trifulgues al Carrer, uns sospitosos venedors ambulants ens faran dubtar de gairebé tot.

10.45 h Mercat Central, pl. Corsini. 2a aturada de la pujada d’Amparitos Serrallo-
Part Alta amb la Xaranga La Guinyolada.

11 h Ateneu de Tarragona, c. Sant Magí, 4, baixos. Taller de capgrossos de plastilina: fes el teu propi capgròs. Per a nens i nenes de 4 a 12 anys.

11 h Plaça de la Font. Santa Tecla gastronòmica. 9a Baldanada Popular.
Organitza: Penya Espanyolista de Tarragona

11.15 h Plaça de la Font. 3a aturada de la pujada d’Amparitos Serrallo-Part Alta amb la Xaranga La Guinyolada.
Col·labora: Bar La Penya

11.45 h Plaça del Fòrum.
Arribada de la pujada d’Amparitos Serrallo-Part Alta amb la Xaranga La Guinyolada.
Col·labora: bar La Queveda

12 h Rambla Nova, davant del Teatre Metropol.
L’any passat van ser moltes les persones que van ser solidàries i es van apropar a donar sang. Enguany la marató té un objectiu: assolir els 600 donants! Vine a bategar pels 600! Enguany 600, vine a la marató!. Actuacions i sorpreses fins al vespre.

12 h Pavelló Municipal del Serrallo. Semifinal del I Torneig Santa Tecla de bàsquet femení.
Col·labora: Patronat Municipal d’Esports i Federació Catalana de Basquetbol
Organitza: TGN Bàsquet

12 h Bar Melic i Celler Quim, pl. de la Font. Concert vermut amb la Xaranga Xim Xim Mig Grau del Perelló.
Coorganitzen: Bar Melic i Celler Quim

12 h Plaça de la Font. Concurs de Baldufa Memorial Àngel Mula.
Un clàssic a la festa tarragonina. Organitza: Club Maginet

12 h Plaça de les Cols. El vermut dels musclos. Una de les millors combinacions a l’hora del vermut. Els tarragonins La Lluna i els Blau Blues acompanyaran musicalment aquest acte tan tradicional, bones racions de blues i soul per anar fent boca i amb més d’una agradable sorpresa musical.
Col·labora: Vermut Yzaguirre Organitza: Xiquets del Serrallo i Colla de Diables Voramar

12 h Platja Llarga. Regata de Santa Tecla per a les classes de catamarà: patí a vela i patí a vela júnior.
Organitza: Club de Vela Platja Llarga

12 h Envelat de la pl. Verdaguer. Lliurament dels premis de fotografia digital
“x-tecla/d”.
Organitza: Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

12.15 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

12.30 h, Mercat de Torreforta. Els mercats de festa. Teatre de carrer.
Trifulgues al Carrer.

12.30 h Envelat de la pl. Verdaguer. Santa Tecla gastronòmica.
Concert vermut amb els Grallers de l’Esperidió.
Organitza: Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

13 h Pl. Cronista Sessé. Santa Tecla gastronòmica: la Gran Truitada. Enguany la festa incorpora la truita a la ja variada oferta de vermuts teclers. Pinxo de truita
i vermut: 1 €.
Organitza: Federació de Penyes del Club Gimnàstic de Tarragona

14 h Cós del Bou, pl. de l’Esperidió i baixada Pescateria. Santa Tecla gastronòmica. La Colla Jove prepara l’onzena paella popular de les Festes.
Tiquets: 6 € a l’estand de Festes de la Rambla, o a la mateixa colla fins al divendres 18 de setembre.
Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona
Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

15.15 h Cós del Bou, l’Esperidió i baixada Pescateria. Cafè concert amb la xaranga SUK1pà.

17 h Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani. Vine a conèixer el rugbi a l’estand informatiu i de promoció d’aquest esport.
Organitza: Club Rugby Tarragona

17 h Pl. del Fòrum, davant Fruites i Verdures Mar. Representació del Ball de Serrallonga Petit.

17 h Envelat de la pl. Verdaguer. Santa Tecla familiar.
Tallers i sorpreses amb el Circ de les Musaranyes.
Organitza: Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

17.15 h Rambla Nova, vora l’estand de Festes. Representació dels parlaments del Ball
de Pastorets Petit.

17.30 h Pl. de la Mitja Lluna. Primer ball amb parlaments del Ball de Gitanes Petit.

17.30 h Antic Ajuntament, c. Major, 39. Visita guiada a la Tarragona Romana.
Preu: 4,20 €.
Informació i reserves: 977 250 795.
Organitza: Patronat de Turisme

18 h CaixaForum Tarragona.
Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2.
Visita comentada en català a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

18 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. Jornada d’escalada indoor.
Organitza: Bidit Centre d’Escalada
Col·labora: Rocòdroms Tarragó

18 h Pavelló Municipal del Serrallo. 3r i 4t lloc del I Torneig Santa Tecla de bàsquet femení.
Col·labora: Patronat Municipal d’Esports i Federació Catalana de Basquetbol
Organitza: TGN Bàsquet

18 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. Inici de l’edició XXIII de les 24 Hores de Natació.
Organitza: CN Tàrraco

18 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. VIII Torneig d’Esquaix.
Col·labora: Foto 13

18 h Des de la Pl. de la Font. Cercavila de la Santa Tecla Petita. Presentació al carrer del
Ball de Cercolets Petit, apadrinat pel Ball de Cercolets Petit de Vilanova i la Geltrú.
Hi participen: Ball de Diables Petit, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Ball de Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Ball de Bastons
Petdeit, Ball de Pastorets Petit, Ball l Patatuf Petitet, Ball de Cercolets Petit, Ball de Bastons Petit de l’Esbart Santa Tecla, Ball de Gitanetes i Colla Petita dels Xiquets de
Tarragona. Itinerari: pl. de la Font, Misericòrdia, Major, Cols, Merceria, Fòrum,
Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, Pescateria, Cós del Bou i pl. de la Font. Recordem als pares i familiars la necessitat que els elements festius actuïn autònomament a fi de facilitar la visió i el gaudi d’aquest acte.

19 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2. Visita comentada en castellà a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

19 h Palau Firal i de Congressos. XIII Congrés de la Sociedad Española de Neurociencia. Conferència: “El cerebro y la creación de la realidad: Una visita
a la máquina de inventar”, a càrrec del Dr. Javier Cudeiro, de la Universitat de la Corunya.

19 h Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Actuació del grup de jotes San Jorge de la Casa de Aragón.
Organitza: Centro Cultural de Aragón en Tarragona

19 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques. Taller de pintura i poesia: Miquel Àngel
Marín i Raül Najas. Organitza: Col·lectiu Barraques

19 h Pl. de la Font. Tanda de lluïment de la Santa Tecla Petita.
En acabar: Pl. de la Font, darrer ball amb parlaments: Ball de Gitanetes

Pl. de les Cols, escapada del Ball de Serrallonga Petit

Pl. del Fòrum, escapada del Ball de Sant Miquel i Diables Petit

Rambla Nova, davant l’estand de Festes, escapada del Ball de Pastorets Petit.

19.30 h Al pàrquing adjacent a l’Hospital Joan XXIII, a l’alçada del número 17 del c.
Dr. Mallafré. Espectacle per a la canalla. La Companyia Abbozzi presenta Contes de mans. Dins del parc sanitari de l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’ICS Camp
de Tarragona convida a participar tots els ciutadans i, en particular, els usuaris de l’hospital, sense possibilitats de desplaçar-se als espais festius, a gaudir d’aquest nou espai. En acabar, xocolatada per a tothom!
Organitza: Institut Català de la Salut (ICS) Camp de Tarragona i Ajuntament de Tarragona

19.30 h Rambla Nova, Font del Centenari. 27a Mostra de Folklore Viu. Terrats florits: mostra de guarniments florals en barrets d’elements festius. Concentració dels grups participants:
Los Guirrios, de Llamas de la Ribera (Lleó)
Diablos de El Hito (Conca)
La Lachera, de Rocca Grimalda (Itàlia)
Danzantes de Fuente-Tójar (Còrdova)
Moixiganga de Valls (Alt Camp)

Amb el patrocini de: Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona
i Caixa Terrassa I la col·laboració de: Patronat Municipal de Turisme, Empresa Municipal de Transports, Port de Tarragona, Ball de Serrallonga, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Comercial Brescolí, Taindtec SL, Inpublic, Cavas Masachs, Chartreuse
Difusion, La Botiga del Cafè i Leroy Merlin

19.45 h CN Tàrraco, Passeig Torroja, 86. XXXVI
Diada del Club. Acte de reconeixement als esportistes i socis.

19.45 h des de la Rambla Nova, Font del Centenari. 27a
Mostra de Folklore Viu. Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Major i pl. Cols.
Organitza: Moixiganga de Tarragona

20 h Pavelló Municipal del Serrallo. Final del I Torneig Santa Tecla de bàsquet femení. Col·labora: Patronat Municipal d’Esports i Federació Catalana de Basquetbol
Organitza: TGN Bàsquet

20 h Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Santa Tecla gastronòmica. Queimada popular.
Organitza: Centro Galego de Tarragona

20.30 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. XII Desfilada de Roba Esportiva.

20.45 h Pl. de les Cols 27a Mostra de Folklore Viu. Lluïment dels grups participants.
Organitza: Moixiganga de Tarragona

21.30 h Restaurant La Platja, c. Arrabassada, 2. Sopar a la fresca i balls de saló de festa major.
Organitza: Restaurant La Platja

22 h Sala Trono, c. Misser Sitges, 10. L’Impossible, de Paco Zarzoso. Direcció: Rafel
Duran. Cia. Sala Trono, amb Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza.
La Sala Trono ens presenta la seva segona producció esperant assolir l’èxit de la primera.
Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com
o trucant al 977 222 014.

22.30 h Pl. dels Natzarens. Conteclada. Visca la terra i mori el mal govern, amb Carles Alcoy, i Contes a l’aroma de paelleta i taroncha, amb Rat Cebrián.

23 h Pl. de la Font. Los Diablos en concert. Aquests referents del pop dels 60 i 70, i banda sonora de tota una generació, ens faran cantar i ballar al ritme de cançons com “Un rayo de sol”, “Mi talismán”, “Rosana” o “Fin de semana”.

23 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques.
Aires de Batalla (punk)
Skalivada (ska-rumba)
Insershow (di-versions revolucionàries)
Ital Dj (ragga jungel)
Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h Sala El Cau. DJs Superpandadj’s (hits).

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 5 h. Tupaquito Fest. Nit Llatina.
Organitza: Tupaquito

23.30 h Pl. del Rei. Manel en concert. Un grup que exhaureix les entrades allà on actua. Amb el seu primer disc, Els millors professors europeus, han aconseguit tots els reconeixements del públic i la crítica. La seva proposta sorprèn tant per les lletres com per la manera d’arranjar les melodies, sense posar límits en la paleta d’instruments, que comprèn tant una secció de vents com un quartet de cordes, passant per ukeleles, bases electròniques, banjos i xiulets.

23.30 h Jardins del Camp de Mart, fins a les 5 h. 13è Reggae & Ska & Splash. Per a aquesta edició hem preparat un llarg recorregut per la història de la música jamaicana, des de les arrels fins als sons més actuals. Million Stylez, cantant suec i referent de l’escena reggae europea, és el cap de cartell d’aquesta edició i ens delectarà amb un reggae/dancehall molt ballable. Aquest cop rebrà el suport de Jamdowners, banda nascuda a Tarragona i que està sent una de les més importants de l’Estat acompanyant cantants de renom. Per escalfar motors, tindrem l’actuació de Miguel Arraigo amb el seu nou treball: La esencia vital.

Amb experiència en bandes com Malarians i Peeping Toms, Rubén López vindrà a presentar el seu nou projecte amb The Diatones i serà la referència rocksteady de la vetllada. Soweto és la formació que representa més bé la música jamaicana més clàssica feta a Catalunya. This is ska!

23.30 h Rubén López & The Diatones
1.10 h Miguel Arraigo & Jamdowners
1.40 h Million Stylez & Jamdowners
3.20 h Soweto

24 h Recinte Firal, fins a les 5 h. Nit house. Festival Loca FM, amb els discjòqueis Xikket, Coco Silco i Carlos Domínguez, i l’actuació de la vocalista Tanya Dream. Amb pluja de marxandatge, videoprojeccions i performance Loca FM. Entrada amb consumició: 5 €.
Organitza: Loca FM Tarragona

24.30 h Pl. dels Sedassos. Músiques de canya. Ball de Gralles. La millor oportunitat de gaudir de la música i dels músics tradicionals locals, amb un directe sorprenent. Any rere any, els teclers i tecleres es retroben en una cita ineludible.
Organitzen: grups de grallers locals

DIUMENGE 20/09
DIADA CASTELLERA I EL RETAULE

7 h Sant Salvador i Sant Ramon, des de la pl. de l’Església. Matinades. Grallers de
l’Aula de Música Tradicional.

7.30 h Santa Tecla gastronòmica. Esmorzars de forquilla i ganivet. Les feines
feixugues necessiten un bon àpat al començar el dia, i sobretot per a aquells que avui
tenen la intenció de bastir grans castells.

A les 7.30 h, bar L’Avi Tòful, c. Ernest Vilches, 4. A les 8 h, bar La Queveda, pl. del Fòrum, 6; bar Noèlia, pl. dels Castellers, 3; Bar Tòful, c. Arc de Sant Bernat, 4. Una iniciativa conjunta que presenten la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Xiquets de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona.

8 h Port de Tarragona, als pesquers de la Societat i fins les 13 h. 27è Trofeu Ciutat de
Tarragona de Pesca de Canya.
Organitza: Societat de Pescadors de Canya de Tarragona

9 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. XVII edició de les 6 Hores de Tennis de Taula.

9 h Parc de la Ciutat. Concentració i sortida de vehicles tot terreny 4 x 4.
Organitza: Club Tortuga Todo Terreno

10 h Pl. de les Cols i porxos del c. Merceria. 25 versions de l’espineta amb caragolins.
L’Associació de Restaurants de la Part Alta ens convida a redesco brir, en forma de tapa, aquest plat tan tradicional. Preu: tapa, 2 €; canya de cervesa, 1 €.
Col·labora: Cerveses Rosita
Organitza: Associació de Restaurants de la Part Alta

10 h Sant Salvador, Club de Tir Jordi Tarragó. Tirada de Santa Tecla.

10 h Rambla Nova, tram Teresianes. Escacs. Festival d’escacs. Apreneu a jugar i participeu a les partides simultànies, amb els monitors del Club Escacs Tarragona, sense inscripció prèvia. Organitza: Club Escacs

10 h Des de l’Avinguda Torres Jordi, davant de la Piscina Municipal de la Part Baixa
Serrallo. XXX Peonada Popular de Santa Tecla. Inscripcions a l’estand de Festes de la Rambla Nova i a les instal·lacions esportives municipals de Campclar, Part Baixa Serrallo i Sant Pere i Sant Pau, del 10 al 19 de setembre.
Organitza: Patronat Municipal d’Esports
Patrocinen: Carrefour Tarragona i BASF

10 h Rambla Nova, tram balcó del Mediterrani, fins a les 20 h. La campanya “Encomana el català” arriba a Tarragona. En un estand en forma de plaça, hi podreu parlar, escoltar i sobretot Organitza: Patronat de Turisme participar! Organitza: Consorci per la Normalització Lingüística de Tarragona

10.30 h Mercat de Bonavista. Els mercats de festa. Teatre de carrer. Barrenderos del Ritmo, uns treballadors que porten la música a les venes.

11 h, Pl. del Rei. Concentració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Castellers de Vilafranca del Penedès.

11 h, Casal de Gent Gran de la Mercè. Actuació de la Colla Sardanista Tarragona Dansa.

11 h Antic Ajuntament, c. Major, 39. Visita guiada a la Tarragona Romana.
Preu: 4,20 €.
Informació i reserves: 977 250 795

11 h Ateneu de Tarragona Tarragona c. Sant Magí, 4, baixos. Taller de capgrossos de plastilina, fes el teu propi capgròs. Per a nens i nenes de 4 a 12 anys.
Col·laboren: Taller Gabins i Transports Prats Organitza: Ateneu de Tarragona

11.30 h Mercat de Bonavista. Els mercats de festa. Teatre de carrer. Barrenderos del Ritmo.

11.30 h Casa de la Festa Via Augusta, 4. Visita guiada.

11.30 h Pl. de la Font. Els castells del diumenge de Festes. Toc d’entrada a una de les places més emblemàtiques i històriques del país: colles Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca del
Penedès.

12 h Pl. de la Font. Castells torres i pilars: Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca del Penedès.
Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran de major a menor segons el nivell de cada espadat.
Per acabar, toc de vermut amb els grallers i timbalers, mentre a la rotonda del Palau Municipal els enxanetes, caps de colla i presidents són saludats per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.
Col·labora: Solán de Cabras

12 h Rambla Nova, tram Unió/ Adrià. Gimcana Vespista. Tothom té alguna història a explicar on de ben segur aquestes motos tan populars hi tenen un paper protagonista.
Habilitat i passió per una marca històrica.
Organitza: Vespa Club Tarragona

12 h Platja Llarga. Regata de Santa Tecla per a les classes de catamarà: patí a vela i patí a vela júnior. Organitza: Club de Vela
Platja Llarga

12.15 h Parc del Francolí al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

12.30 h Mercat de Bonavista Els mercats de festa. Teatre de carrer. Barrenderos del Ritmo.

13 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. La sardinada del Tàrraco.
Col·labora: Peix Blau de Tarragona

13 h Circuit de Constantí. Exercicis de conducció 4 x 4.
Organitza: Tortuga Tot Terreny

16 h Rambla Nova. Ciclisme.
21è Trofeu Santa Tecla.
Organitza: Club Ciclista Campclar

16 h Palau de Congressos. 1r taquilles del circ. Open Dards Santa Tecla. Aprofitant el constant creixement d’aquest 17.30 h Casa de la Festa, Via esport, els aficionats tarragonins Augusta, 4. Visita guiada. s’han llançat a organitzar aquest 1r Open.Organitza: Club de Dards Tarragona

16 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. VIII edició de Relleus a l’Americana.

16 h CN Tàrraco, passeig Torroja, 86. XII edició de Relleus de Natació.

17 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Concert: Cor Gregal.

17 h Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani. Vine a conèixer el rugbi a l’estand informatiu i de promoció d’aquest esport.
Organitza: Club Rugby Tarragona

17 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

17 h Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Visita guiada.

18 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2. Visita comentada en català a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

18 h Sala El Cau. Festa Codigo Sound (Só-Funktion-One). DJs (Agus & Carlos & Fau & Bendita & Chus & Cristian).

18 h Rambla Nova, tram Cañellas/Unió. Exhibició de hip-hop i dansa. Col·labora:
Associació de Veïns Tàrraco.
Organitza: CrazyDancers

18.30 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Santa Tecla familiar.
Xavi Demelo ens presenta avui, vigília del Dia Internacional de la Pau, La Bala Pepeta, un conte per reflexionar amb els més petits sobre la cultura de la pau i la noviolència.
Organitza: Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona

18.30 h Envelat de la pl. Verdaguer. Tarraconins de festa major. Els tarraconins celebrem la festa major amb una gresca molt especial presentada pel Mag Struc: ens agermanem amb el Club Banyetes de Lleida, vivim el Dia Internacional de la Pau amb Missatges de Pau, lliurem el carnet al nostre soci 6.000 i ballem i cantem plegats. Amb la Nineta i l’Ivori, Tecla’t Magi’c, el Mag Struc, el Club Banyetes, de Lleida, els Missatges de Pau i moltes sorpreses més!
Organitza: Club dels Tarraconins Col·labora: Club Banyetes

18.45 h Rambla Nova, tram entre Cañellas i Unió. Trobada de Balls de Gitanes amb motiu dels 25 anys de la recuperació del ball a Tarragona. Veurem a la nostra ciutat les evolucions d’una acurada selecció de balls de gitanes del nostre país.
Concentració dels grups participants:
Ball de Gitanes de Sant Pere de Ribes
Ball de Gitanes de Valls
Ball de Gitanes del Vendrell
Ball de Gitanes de Vilanova
Ball de Gitanes de Reus
Ball de Gitanetes de Reus
Ball de Gitanes de Sitges
Ball de Gitanes de Tarragona
Ball de Gitanetes de Tarragona
Ball de Gitanes de Vilafranca
Ball de Gitanes de l’Arboç

19 h Rambla Nova, tram entre Cañellas i Unió. Cercavila de la Trobada de Balls de Gitanes.
Itinerari: Rambla Nova, Sant Agustí, Major i pl. Cols.
Organitza: Ball de Gitanes de Tarragona

19 h Teatre Metropol. Dansa. Balls tradicionals de Guinea Equatorial amb veus i percussió de l’Associació Cultural de Guinea Equatorial. Accés lliure supeditat a l’aforament de la sala.
Organitza: Associació Cultural Seis Estrellas, de Guinea Equatorial

19 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2.
Visita comentada en castellà a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

19 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques. Teatre a càrrec de la companyia
Teatraviesas.
Organitza: Col·lectiu Barraques

20 h Sala Trono, c. Misser Sitges, 10. L’Impossible, de Paco Zarzoso. Direcció: Rafel
Duran. Cia. Sala Trono, amb Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza.
La Sala Trono ens presenta la seva segona producció esperant assolir l’èxit de la primera.
Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com o trucant al 977 222 014.

20 h Sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3.
Teatre: Una núvia pel Cèsar.
Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.
Organitza: Institut Municipal de Serveis Socials i Gent Gran Activa

20 h Pl. de les Cols / Pl. dels Sedassos. Trobada de Balls de Gitanes.
Lluïment dels grups participants.
Organitza: Ball de Gitanes de Tarragona

21 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques. Sopar popu lar d’espineta amb caragolins. Organitza: Col·lectiu Barraques

22.30 h Catedral. El Retaule de Santa Tecla, representat per l’Esbart Santa Tecla i amb la música de la cobla La Principal del Llobregat. Sens dubte, un dels moments més emotius i sentits de les Festes de Santa Tecla.

22.30 h Jardins del Camp de Mart. D.O. Tarragona. Les bandes del territori es disputen el triomf i donen el millor de cadas cuna.
Estaran acompanyats del coreogràfica, descobrigrup de Lanzarote Oscartienealas, conversió i martiri de lpossiblement un dels millors patrona. directes desconeguts del país. Al març van fer una petita visita al Cau aprofitant la seva gira fora de les illes Canàries i Tarragona es va trobar al calendari d’aquest grup amb ciutats com Barcelona, Madrid, Bilbao, Los Angeles, Nova York o Tijuana (Mèxic). Un d’aquests escobriments que et fan continuar al món de la música…
22.30 h Febrero
23.30 h Mightytoxicbo
00.30 h Oscartienealas

22 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Xavi Demelo ens presenta les seves Històries per un món millor.

23 h Pl. del Rei. Concert y extraordinari amb motiu del Dia Internacional de la Pau. De
la mà de l’Associació de Músics de Tarragona, un recorregut per aquelles cançons i elodies que més han insistit en aquests béns tan preuats que són la pau i la defensa dels drets humans, amb La Perra Gorda, Z-30, 2UT, Rocío Romero, Nexther List i els AMT All Stars.

23 h Passeig de les Palmeres, Espai Barraques.
Kaso Perdido (ska)
El Belda i el conjunt
Badabadoc (clàssics catalans a ritmes caribenys)
Extracto de Lúpulo (punk-rock)
Game Over Selector (reggae-ragga)
Organitza: Col·lectiu Barraques

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 3 h. Chill out.
Organitza: Tupaquito

24 h Pl. dels Sedassos. Ball de gralles amb Els Lloros del Negrito.

DILLUNS 21/09
EL PREGÓ,L’ARRENCADA I LA BAIXADA.
DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

7 h Eixample, des de la pl. de l’Alcalde Lloret-Rambla Lluís Companys. Matinades. Grallers de Sant Domènec.

7 h Llevant, des del Palau de la Diputació. Matinades. Grallers Ex Closus.

9 h CEIP Joan Roig. Santa Tecla a les escoles. L’Aligueta a les escoles.

9 h Llar d’infants El Miracle. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles.

9.45 h Llar d’infants Arrabassada. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les
escoles.

10 h Al c. Cañellas i durant tot el dia. Estand informatiu sobre la malaltia de l’Alzheimer.
Organitza: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona

10.30 h Llar d’infants El Serrallo. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a les escoles.

11.15 h Llar d’infants Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les escoles. El Nano Capità a
les escoles.

12.30 h Pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. La Denominació d’Origen Tarragona
presenta per segon any el concert vermut del vinet i el formatge. Santa Tecla i el mes
de setembre estan històricament lligats al temps de la verema, de fet la festa començava quan s’havia acabat. Vinet i formatge, acompanyats de la bona música dels Grallers de La Tarota.
Col·labora: DO Tarragona

17 h Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani. Vine a conèixer el rugbi a l’estand
informatiu i de promoció d’aquest esport. Organitza: Club Rugby Tarragona

17.30 h Pl. del Rei. Cafè, copa i puro per un duro… dels antics.
Cafè concert amb els Frank O’Lee Sons, per anar agafant desimboltura teclera. El millor remei contra la migdiada, els sons de referència de la nostra memòria musical. El cafè, el Chartreuse i el conyac Torres es barregen amb el fum. Cada persona podrà adquirir un màxim de dos tiquets. Distribució de tiquets a partir de les 15.30 h.
Patrocinen: Chartreuse, Torres, La Botiga del Cafè, La Geladeria i Ca l’Òscar

18 h Envelat de la pl. Verdaguer, fins a la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella
Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Inauguració de l’espai gastronòmic que durant tres dies permet els àpats ràpids. Són: entrepà vegetal, Frankfurt, entrepà de truita, hamburguesa amb ceba i formatge, entrepà de calamars, entrepà de truita de patates, patates braves, entrepà de botifarra blanca i negra, entrepà de llom, biquini, bratwurst amb ceba i formatge, entrepà de bacó i formatge, entrepà de llonganissa i xoriço, espardenya i entrepà de pollastre amb enciam. Una iniciativa de les associacions Aerodance, Albada, Amics de la Part Alta, Aquí Hi Ha Marro, La Unió, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Club Maginet, Disc 45, Los Duendes, Som i Serem, La Tarraco de Luxe, Riu Clar, Sinhus
Sport, La Granja Colours Fantasy i Tots a Una.

18 h Saló dels Plenaris, Ajuntament. El Pregó a càrrec del cantant i compositor Lluís Gavaldà, constantinenc de naixement i tarragoní d’adopció, ens farà públic el seu particular
anunci festiu. L’acte s’iniciarà amb el veredicte i lliurament del Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès.

18.30 h Pl. de la Font. La Despertada dels Gegants: arribada de tots els gegants i gegantes davant de l’Ajuntament.

18.45 h Campanar de la Catedral. El toc de Prima dels Campaners de Tarragona.

18.50 h Saló dels Plenaris. Acompanyament dels Macers de la Ciutat a l’alcalde i al pregoner fins al balcó central de l’Ajuntament.

19 h Pl. de la Font. Toc de pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal, que anuncien l’aparició de la Senyera de la ciutat, escortada pels Macers, mentre les 21 salves dels morterets espeteguen. Alhora, des del campanar de la Catedral, el repic general de campanes. Finalment, la Tronada del Pregó de la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa). Després de la seva brillant victòria al darrer Concurs Internacional de Focs Artificials, ens volen mostrar el seu bon fer en l’art de les tronades.

19 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

19 h Local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Cafè casteller: qui va fer la millor actuació en la Santa Tecla del 1999, la Jove o els Xiquets? Amb la participació dels llavors caps de colla, Jordi Andreu i Joan Ramon Ocaña. En acabar se servirà la beguda tradicional de les festes entre els assistents.

19.15 h Pl. de la Font. L’arribada de les bandes de música convidades: la Banda
Unió Musical de Muro de l’Alcoi i la Banda de Cardona. Primer Amparito Roca de les
Festes amb les dues bandes de música, que anunciarà la sortida dels Gegants i Nanos.

19.30 h Des de la Pl. de la Font. L’Arrencada dels Gegants. Després dels tres coets d’avís, arrenquen els Gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, Nano el Caleto del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous i Nanos del c. de la Merceria, Gegants Vells i Nous i Nanos de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri
del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants del Casc Antic, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants i Nanos del Col·legi Sant Domènec, Gegants del Miracle, Nanos de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, Gegants de la pl. Sant Miquel, Gegant Bartolo
de l’Esplai Sant Fructuós, el Nano Guillem de la Guàrdia Urbana i els capgrossos la Nineta i l’Ivori del Club dels Tarraconins, grallers, timbalers, i les bandes de música.
Itinerari: pl. de la Font, Portalet, Rambla Vella, Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), Sant Agustí, Portalet i pl. de la Font.

19.30 h Museu d’Art Modern de Tarragona, c. Santa Anna, 8. Inauguració de l’exposició
“Rubio a través del temps i de l’espai”.Organitza: Museu d’Art Modern de Tarragona

20 h C/ Nou de Santa Tecla, 9. Local social Xiquets del Serrallo. Assaig a la fresca.
Organitza: Xiquets del Serrallo

20.45 h Pl. de la Font. El primer ball de gegants al ritme del pasdoble Amparito Roca, interpretat per les bandes de música.

21 h Local social dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Assaig obert. En acabar, tapa i
canya per a tothom.

21.30 h Jardins del Camp de Mart. Rock i altres músiques. Denominació d’Origen Tarragona, amb la segona jornada de competició. Aquesta nit estaran acompanyats dels Glitter Klinik, una banda formada entre d’altres per Luis Miguélez, guitar rista d’Alaska y Dinarama, una icona de la movida madrileñilla que fa cinc anys que viu a Berlín i fa gires pel Japó, els Estats Units, Europa i Sud-amèrica. Han gravat l’últim treball amb Fabio McNamara i continuen vivint a Berlín. Un directe en què sonaran cançons pròpies fetes per McNamara, Alaska…
21.30 h Don Simon i Telefunken
22.30 h Pau Saura i la Cova del Caliu
23.30 h Le Cirke
00.30 h Glitter Klinik

22.45 h Pl. dels Sedassos. Músiques de canya. Concert La Inestable del País Valencià. L’any 1990 l’Esbart Santa Tecla recuperava el Ball de Turcs i Cavallets amb una formació musical creada especial -ment per al Ball, la Inestable del País Valencià. Inestable, precisament, perquè sabien que mai serien els mateixos músics. Després d’uns anys sense poder gaudir d’aquests músics, -enguany vénen amb més força que mai

23 h Sala El Cau. DJ JungleG (drum&bass).

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 3 h.
Chill out. Organitza: Tupaquito

24 h Des del Pla de la Seu. Vinga, valents! La Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el
Lleó, la Mulassa i els Gegants Moros.Cal estar atent a les recomanacions de seguretat: Deixeu ampolles i llaunes fora de l’itinerari de la Baixada. Salteu individualment o com a màxim en parella. Seguiu els consells de l’organització i dels responsables dels grups. Faciliteu el pas del Seguici i de les bandes de música. Distribuïu-vos per tot l’itinerari. Assistiu-hi només les persones adultes. En cas que vulgueu dur alguna de les figures del Seguici, proveïu-vos d’una faixa a la cintura.
S’ubiquen serveis sanitaris al c. Pare Iglésias, a la pl. del Fòrum i a la pl. del Rei —que en la segona baixada passen a la baixada de la Pescateria i a la pl. de la Font.
No s’autoritza la instal·lació de marca el costum de taules i cadires en tot l’itinerari en els horaris indicats. Moltes gràcies per la vostra col·laboració. L’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó, la Mulassa i els Gegants Moros són portats aquesta nit per tots els qui, amb el consell i assistència dels seus portadors titulars, ho desitgeu. Quan les bèsties i gegants entrin a plaça, la Banda Frank O’Lee Sons els obsequiarà amb la tanda d’Amparitos que
Coorganitzen: Àliga, Gegants Vells, Lleó, Mulassa i Gegants Moros

24.30 h Pl. del Rei. Revetlla popular: Banda Frank O’Lee Sons.

1.30 h Des de la pl. del Rei. Segona Baixada del Seguici i de les Bandes. Teclers, Àliga,
Gegants, Mulassa, Lleó i bandes de música, cap a la plaça de la Font!

2 h Pl. del Rei. Segona part de la revetlla popular: Frank O’Lee Sons.

DIMARTS 22/09
LA VIGÍLIA

7 h Bonavista, des de la pl. de la Constitució.

Matinades. Grallers de l’Aula de Música Tradicional.

7 h Sant Pere i Sant Pau, des de la pl. de Cuba. Matinades. Grallers de Sant Pere i Sant Pau.

11.45 h Campanar de la Catedral. El toc de Prima.

12 h campanar de la Catedral. El repic general de campanes anuncia la vigília de la patrona amb el vol d’alguns dels instruments més antics de la festa.

12 h Portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els Segadors
a càrrec de So Nat Grallers de Tarragona, mentre sonen pletòriques totes les formacions
que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: Ministrers de l’Escola de Música, Banda Unió Musical de Muro de l’Alcoi (Alacant), Gralers Els Bordons, Metralla, Grallers Tocaferro, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers de l’Alfàbrega, Cobla Utricularium, Xeremiers de
Sa Calatrava (Mallorca), La Inestable del País Valencià, Grallers Veciana, Dolçainers Tresmall de Vinaròs (País Valencià), Grallers de l’Esperidió, Cobla Entera Bufalodre del Camp de Tarragona, Faktoria Folk del Camp de Tarragona, Ministrers Borregaires d’Esplanes, Grallers Els Espinetes i la Banda de Cardona.

A la pl. de les Cols, interpretació ld’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: Pallol, Cavallers, Major i Cols.
Col·labora: Frankfurt Major

13 h Pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica.
El concert de Vermut Yzaguirre: Banda Unió Musical de Muro de l’Alcoi (Alacant), amb la col·laboració de la Inestable del País Valencià. Degustació de vermut, patates i olives.
Patrocinen: Vermut Yzaguirre i Patates Busquets

17 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Gran ball de festa major amenitzat per Ruben.

18 h Envelat de la pl. Verdaguer, fins a la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella
Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Entrepà vegetal, Frankfurt, entrepà de truita, hamburguesa amb ceba i formatge, entrepà de calamars, entrepà de truita de patates, patates braves, entrepà de botifarra blanca i negra, entrepà de llom, biquini, bratwurst amb ceba i formatge, entrepà de bacó i formatge, entrepà de llonganissa i xoriço, espardenya i entrepà de pollastre amb enciam.
Una iniciativa de les associacions Aerodance, Albada, Amics de la Part Alta, Aquí Hi Ha Marro, La Unió, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Club Maginet, Disc 45, Los Duendes, Som i Serem, La Tarraco de Luxe, Riu Clar, Sinhus Sport, La Granja Colours Fantasy i Tots a Una.

18.30 h Pl. del Ball de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells.

19 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.
19 h des de la Pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Ball de Joan de
Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els egantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats
Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música. Itinerari: Pl. de la Font, Misericòrdia, Major, Cols, Merceria, Fòrum, Santa Anna, Rei, Pilats, Pescateria, Esperidió, Cós del Bou, Font, Portalet, Rambla Vella, Comte de
Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet i Font.

19.15 h Pl. de l’Antic Escorxador. Dames i Vells.

20 h Pl. dels Natzarens. Dames i Vells.

20.45 h Pl. de l’Antic Escorxador. Dames i Vells.

21.30 h Pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

21.30 h Pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:
21.30 h Dames i Vells
21.55 h Sant Miquel i Diables
22.15 h Gitanes
22.35 h Serrallonga
22.55 h Pastorets

22 h Pl. dels Sedassos:
22 h Ball de Serrallonga
22.30 h Ball de Pastorets
23 h Ball de Gitanes

22.10 h Rambla Nova, tram Unió / Comte de Rius, davant de la Gelateria Italiana Gabriel Olivier.
Versots dels balls populars:
22.10 h Ball de Pastorets
22.40 h Ball de Gitanes
23 h Ball de Serrallonga
Les persones amb deficiències visuals podran recollir els parlaments del Ball de Serrallonga en braille.

22 h Passeig de les Palmeres, fins a les 6 h. Tren-K presenta la Nit Electrònica amb The Glitters, Figa Maetrik live, Ivan López, Cremitta Crew aka dj Sucio, K.O. Teknico, Guillem, Lupo i Síndrome de Sound.

22.15 h Pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb els Grallers Els Espinetes. Figures plàstiques en una al·legoria de la Passió de Jesucrist bastida a partir de torretes i pilars.

LANIT DEL 22 AL 23/09
REVETLLA, ASTRACANADA I MATINADES

22.30 h Jardins del Camp de Mart. DO Catalunya. Les bandes guanyadores dels concursos de Badalona, Banyoles, Granollers i Tarragona arriben per oferir-nos els seus directes en companyia dels Ultraplaybacks, un grup integrant des de fa molts anys de la nova escena de Barcelona i amb un dels millors directes que tenim avui en dia damunt d’un escenari.
Són divertits, fan ballar i fan també molt bona música. Apadrinats pels millors productors i pels programes de TV que més aposten per les noves revelacions. És la millor manera d’acabar la Festa Major de Tarragona!
22.30 h Bogarde (Vilafranca del Penedès)
23 h Un Mundo Feliz (Girona)
24.30 h Kaire (Granollers)
1.30 h Ultraplaybacks
2.45 h Cosmic Grass (BCN)

23 h Via de l’Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 6 h. Nit de mestissatge.
Organitza: Tupaquito

23 h Sala El Cau. DJs Onair & Amable (CauClub & RazzClub).

23.30 h Pl. de l’Antic Escorxador. Concert de música de banda amb la Unió Musical de
Tarragona.

23.30 h Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. El ball de les Festes: Orquestra Cristian
& Domenech. En aquest màgic espai comencen les notes de les revetlles de la nit, tot plegat per començar el dia de la patrona com toca.

23.30 h Pl. de la Font. La revetlla més teclera amb La Banda del Coche Rojo i Tremendos,
un trepidant recorregut per la música més actual i per la més representativa dels darrers trenta anys.

24 h Pl. del Rei. Sal 150 en concert. Sens dubte, aquest ha estat un molt bon any per a aquesta formació de la ciutat. Vénen a aquesta plaça tan teclera a oferir-nos el bo i millor de la seva producció.

DIMECRES 23/09
DIADA DE SANTA TECLA

7 h des de la Pl. de la Font. Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat. El so dels instruments tradicionals omple els pocs instants de silenci de la jornada. Des de la pl. de la Font: Grallers Tocaferro, Els Bordons, Els Espinetes, Els Veciana, de l’Aula, de l’Esbart Santa Tecla, de Torreforta, de l’Alfàbrega, Colla Jove, Xiquets de Tarragona, Col·legi Sant Domènec, de Sant Magí, Els Quatre Garrofers, L’Esperidió, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Ex Closus, Faktoria Folk, dolçainers Tresmall, La Inestable del País Valencià, sacaires Cobla Utricularium, Xeremiers de Sa Calatrava i Ministrers de l’Escola de Música.

8 h Capella de Santa Tecla, Catedral. Missa.

8.30 h des del campanar de la Catedral. Toc de Festa.

9.15 h des de la Pl. de la Font. L’Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals en la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la pl. de les Cols.
Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius, alhora que esclaten les salves pirotècniques i la tronada de la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa).
Recorregut: pl. de la Font, baixada de la Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, C/. Pare Iglésias i pla de la Seu.

10 h Polígon de tir de Sant Salvador. Campionat de tir al plat.
Organitza: Societat de Caçadors Temps Lliure de Tarragona Col·laboren: Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Consell Comarcal de Tarragonès

10 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Missa de Festa Major oficiada per Mn. Robert Pasqual.

10 h Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes.

10 h Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes.

10 h Des del campanar de la Catedral. Toc de pontifical.

10 h Catedral. L’Ofici, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Missa Pontifical presidida per l’arquebisbe, Jaume Pujol, i amb assistència del Capítol de la Catedral, les parròquies, altres comunitats cristianes i l’Ajuntament. Durant la cerimònia s’ofereix, com és costum, la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració.

Al final de l’Ofici, cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

10.30 h Pl. de les Cols. Ball de Dames i Vells.

11 h Des del Pla de la Seu. La Tornada d’Ofici. El Seguici cap a la plaça de la Font.
11.15 h Pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici Popular: ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Ball de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els
Set Pecats Capitals, la Moixiganga, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

11.30 h Pl. del Fòrum. Dames i Vells.

11.30 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Ballada dels Nanos del carrer Merceria i els de la
Residència de la Mercè.

11.45 h Balcó del Mediterrani, Rambla Nova. Fotografia’t amb els Nanos! Avui et podràs fer aquella foto que sempre has volgut.
Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

12 h pl. del Fòrum, davant del Bar Tòful. El Brindis Popular de les Festes. És moment de celebrar una altra Santa Tecla. Brindis amb cava per a tothom que s’hi vulgui afegir. En el decurs de l’acte es presentarà la copa commemorativa.
Organitzen i patrocinen: Bar Tòful i Caves Vives Ambròs

12 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Ball de Bastons.

12.15 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

12.30 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Ball de Dames i Vells.

12.45 h Pl. de la Font. Entrada a plaça de les colles castelleres per ordre d’antiguitat, al toc de gralla.

13 h Pl. de la Font. Castells, torres i pilars, amb les colles castelleres locals: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Històricament, és la jornada on les colles ens han ofert les seves millors construccions. Un migdia ple d’alternatives castelleres. L’actuació consta de tres rondes i una quarta de pilars. Cada colla té dret a repetir un intent d’un castell no assolit amb posterioritat al torn de les dues colles següents; la diada continuarà després en l’ordre prèviament establert.

L’exhibició clourà amb el tradicional Acte retransmès pilar al balcó, al qual hi ascendirà en directe per: l’enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.
Col·labora: Solán de Cabras


17 h parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

17.30 h des del campanar de la Catedral. Toc de vespres.

18 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2. Visita comentada en català a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, modernitat i utopia”.

18 h Envelat de la Pl. Verdaguer, fins a la matinada. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. Entrepà vegetal, Frankfurt, entrepà de truita, hamburguesa amb ceba i formatge, entrepà de calamars, entrepà de truita de patates, patates braves, entrepà de botifarra blanca i negra, entrepà de llom, biquini, bratwurst amb ceba i formatge, entrepà de bacó i formatge, entrepà de llonganissa i xoriço, espardenya i entrepà de pollastre amb enciam.
Una iniciativa de les associacions Aerodance, Albada, Amics de la Part Alta, Aquí Hi Ha Marro, La Unió, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Club Maginet, Disc 45, Los Duendes, Som i Serem, La Tarraco de Luxe, Riu Clar, Sinhus Sport, La Granja Colours Fantasy i Tots a Una.

18 h Catedral. El cant de les vespres pontificals.

18.15 h Des de la Pl. de la Font. L’Anada a Processó, amb el Seguici Popular que pregonen l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga.
Itinerari: pl. de la Font, baixada de la Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias.
Els grups s’organitzen per a la processó posterior als carrers de les Coques, Ensenyança, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

18.30 h Pl. de Dames i Vells. Ball de Dames i Vells.

19 h CaixaForum Tarragona. Obra Social -Fundació “la Caixa”, Cristòfor Colom, 2.
Visita comentada en castellà a l’exposició “Alphonse Mucha 1860-1939. Seducció, odernitat i utopia”.

19 h Des del pla de la Seu. Processó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral. Apareix el tabernacle de santa, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la processó.
Itinerari: pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, Misericòrdia, Cós del Bou, Pescateria, Pilats, Rei, Santa Anna, Fòrum (per les dues bandes de la plaça), Arc de Sant Bernat, Granada, pl. de Sant Antoni, Mercè, Oli, Peixateries Velles, Nou del Patriarca i pla de la Seu.

19.15 h Pl. de l’Antic Escorxador. Dames i Vells.

20 h Pl. dels Natzarens. Dames i Vells.

20.45 h Pl. de l’Antic Escorxala dor. Darrera representació del Ball de Dames i Vells.

21.15 h aproximadamente Pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. En retornar la relíquia a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la gegantina Palma del martiri preparada per la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa).
Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de processó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’enguany. Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella.
I després, a la plaça de la Font. Darrera tanda de lluïment del Seguici Popular.
Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga realitzen simultàniament la seva exhibició. Entre les danses i entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.
Un cop acabada la tanda de lluïment, al vestíbul de l’Ajuntament, els gegants i les bèsties sense foc fan la dormida. Durant la resta de l’any els podrem visitar permanentment a la
Casa de la Festa.

22 h Rambla Nova, davant el monument a la sardana.
Sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

22 h Pl. del Fòrum, davant Fruites i Verdures Mar. Darrers parlaments del Ball de Serrallonga. Les persones amb deficiències visuals podran recollir els parlaments del Ball de Serrallonga en braille.

22.30 h Des de la Punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig
Marítim, el Moll, el port esportiu, el Balcó del Mediterrani, les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta.
El castell de focs de Santa Tecla per la Pirotècnia Martí, de Borriana (Plana Baixa).

23 h Sala El Cau. DJ Dijeila (rumba).

23.30 h Pl. del Rei. De Calaix en concert. Un grup que es nodreix de cançons apreses de viva veu o extretes de manuscrits i cançoners. Aquestes tres dones defineixen la seva música com a “nova polifonia tradicional”. Un concert tranquil després d’un dia trepidant!

24 h Pl. de la Font.
Revetlla: Orquestra Zàping, una formació que es defineix com una megatrituradora d’èxits actuals i bandes sonores de la nostra vida. La darrera revetlla de la Santa Tecla
2009!

DIJOUS 24/09
LA MERCÈ

8 h Des de la Pl. de la Font. Les matinades de la jornada castellera de la Mercè: Grallers
dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

10 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Missa de la Festa Patronal del centre, oficiada per l’Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, amb la Coral Mare de Déu de la Mercè.

11.30 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Castells: actuació dels Xiquets de Tarragona.

13 h Pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, davant de les escales més castelleres de Catalunya: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del
Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aques-ta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar. Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint
esglaons de la seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la pl. de la Font i a l’Ajuntament.


13.30 h Pl. de la Font. Davant del Piscolabis. El concert vermut: músics de l’Aula de Música Tradicional de l’Escola Municipal.

17 h Casal de Gent Gran de la Mercè. Elaboració del tradicional còctel de la Mercè, a càrrec del reconegut mestre cocteler Eduard Boada. Tot seguit, actuació musical de Francesc García.

17.30 h Pl. dels Sedassos. Amable cafè concert amb grallers locals: Grallers de
l’Esperidió, Grallers Els Bordons, Grallers Tocaferro, Grallers Els Espinetes, Grallers Els Veciana, Grallers de l’Alfàbrega, So Nat Grallers, Grallers Els Quatre Garrofers, Cobla de Ministrers de l’Aula d’Instruments Tradicionals.

18h Pl. de la Font. MónCamp. Músiques d’ahir, davui i de sempre.

18 h Pl. del Rei. Dansa clàssica, jazz i hip-hop.
Organitza: APA Sagrat Cor -Scènic

18 h Pl. del Fòrum. El Rotet de Santa Tecla. Lluent vetllada de varietats musicals (i al-
tres apagafocs). Per als agosarats festers que no se’n volen perdre ni una!
Cafè Poètic, La Màmbola (rumba), VIVIan AMARante (samba i soleá), AJaZZGo (jazz & funk), Dj Del Hayer (freestyle), Eduard Boada, La Mirona, El Torete. Organitza: Elàstics Ultd.
Col·laboren: bar La Queveda, Display Lab, IunRave, Tàctil Disseny

18.30 h Jardins de la Reconciliació, al costat de la Casa de la Festa. Santa Tecla familiar.
Espectacle per a la canalla. Santi Ortiz presenta Canta i balla amb una rialla.

18.30 h Envelat de la Pl. Verdaguer. Santa Tecla familiar. Espectacle per a la canalla. La
companyia Circ-Hula presenta Vice-verso.

19 h Parc del Francolí, al final de la Rambla. Circ Museu Raluy presenta Homenatge al Circ Olimpia, un recorregut pel que va ser el circ estable a la ciutat de Barcelona entre els anys 1924 i 1947 i on Luis Raluy Iglesias (pare dels actuals propietaris del Raluy) va executar els seus números més celebrats. Venda d’entrades a les taquilles del circ.

19.30 h Estudis de Ràdio Sant Pere i Sant Pau, bloc Perú. Taller “Tast de ràdio”.
Organitza: CERADAI de Catalunya

21 h Teatre Metropol. Nit de dansa. L’Esbart Ciutat Comtal presenta Síntesi, una recapitulació dels seus cinquanta anys d’història, la memòria per mitjà de les danses que han interpretat i estimat durant el trajecte fins a l’actualitat, una realitat que encara
s’està forjant.
Organitza: Esbart Santa Tecla

22 h Sala Trono, c. Misser Sitges, 10. L’Impossible, de Paco Zarzoso. Direcció: Rafel
Duran. Cia. Sala Trono, amb Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza. La Sala Trono ens presenta la seva segona producció esperant assolir l’èxit de la primera.
Venda d’entrades: taquilla@salatrono.com o trucant al 977 222 014.

22.30 h Des de la Pl. de la Mitja Lluna. El Correfoc de Santa Tecla. Cada any, la darrera nit de Festes s’omple de les espurnes i trons de carretilles i sortidors. Enguany, els enviats de es l’avern han estat: Ball de Diablde Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables del Morell, Ball de Dide Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Xaloc
Gegant de Foc de Salou, Virgília de Torredembarra, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona
i Víbria de Tarragona. Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla
Nova fins al Balcó per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral fins a l’estàtua dels despullats.

23 h Sala El Cau. DJ Syphone (pop hits).

24 h Rambla Nova, al voltant de l’estàtua dels despullats.
Espectaculars carretillades finals.

24.15 h Des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa traca per la Pirotècnia Martí, amb el final de terratrèmol acompanyat de l’emocionant Visca Santa Tecla i de la façana pirotècnica al mateix Balcó del Mediterrani.

TOTES I TOTS A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!!!

0 comentarios:

Entradas populares